Raskošna rapsodija neodoljivih okusa u Restoranu Gallus

Nedaleko od simpatičnog centra Sesveta, smjestio se moderno uređen hotel i restoran Gallus koji svojom ugodnom atmosferom, neodoljivo mami da svrate sve koji tuda prolaze. Tijekom 6 godina postojanja, ovaj hotel sa svojim istoimenim restoranom, postao je nezaobilazna destinacija za sve sladokusce koji se opetovano vraćaju i uživaju u vrhunskim jelima. Ovog puta, priliku da uživaju u tim vrhunskim jelima, dobila je SelectBox ekipa. I možemo vam odmah reći – nismo požalili!

Dobrodošlicu su nam poželjele dvije izuzetno susretljive kolegice iz odjela prodaje, Maja Tripalo i Željka Rudić, koje su tijekom cijelog našeg višesatnog druženja rado odgovarale na sva mnogobrojna pitanja. Predstavile su nam restoran i hotel, koji se osim dvorane za svečanosti, također može podičiti odličnom saunom i teretanom, a u 34 suvremeno uređene sobe gosti mogu odsjesti u vrhunskoj udobnosti. U sklopu restorana, pak, nalazi se atraktivna sala za manje i veće domjenke, vjenčanja, krstitke i sve ostale proslave do 200 sjedećih mjesta pri čemu će ljubazno osoblje sve posebne prigode učiniti ljepšim i pružiti svim uzvanicima vrhunsku pozornost.

Nama se posebno svidio fantastični ambijent restorana, koji u kombinaciji sa svijetlim i prozračnim dizajnom te ukusno raspoređenim drvenim detaljima, osigurava ugodno druženje u sklopu restorana. Osim predivne unutrašnjosti, restoran također raspolaže očaravajućom ljetnom terasom na kojoj se gosti mogu skrasiti za vrijeme velikih ljetnih vrućina.

Dok smo se premišljali što kušati, ljubazno nam je objašnjeno kako se filozofija restorana zapravo vodi načelima svježeg, sezonskog i modernog te upravo na tim temeljima i grade sva ukusna jela. S obzirom na to kako je proljetni meni restorana sačinjen od laganije hrane kao što su riblja jela, toplo-hladne salate te sezonsko povrće kao brokula, blitva, špinat i ostale poslastice, odlučili smo se za riblji meni.

I nismo ostali razočarani.

Užitak okusa koji očaravaju

Simpatični konobar Mario preuzeo je brigu o našem stolu i tijekom cijelog obroka, spremno je odgovarao na naša pitanja te strpljivo objašnjavao izvrsna jela koje je iznosio pred nas u toploj atmosferi ovog ugodnog restorana.

Obrok smo započeli uz proljetni wok s povrćem i izvrsnim škampima u tempuri koji su oduševili već prvim zalogajem. Rižino brašno u koje su škampi bili uvaljani, doprinijelo je njihovoj hrskavosti, a lagana pikantnost koja se mogla osjetiti odlično je nadopunjavala čitavu kompoziciju jela. Kako ne bismo ostali žedni, konobar Mario preporučio nam je Adžić Graševinu voćnih aroma te svježeg i dobro uravnoteženog, bogatog okusa, koja je dodatno obogatila ovo već samo po sebi odlično jelo. Super početak!

Jelovnik koji naprosto osvaja maštovitošću

Dok smo čekali sljedeće jelo, pridružio nam se chef Valentino Kršić od kojeg smo doznali još poneki detalj o filozofiji restorana te zanimljivost o hrani i ponudi restorana. Naglasio je kako se mnoga njihova jela baziraju na tradicionalnim okusima i mirisima iz kojih se dalje izvode jela prilagođena podneblju, ponajviše teletina na lešo, ramstek, biftek i dr. pri čemu svojevrsnu okosnicu predstavljaju jela „ispod peke“. Naš komentar na to, bio je kako nimalo ne zaostaju niti riblja jela budući da je upravo posluženi proljetni wok bio naprosto izvrstan.

Nastavljajući u ribljem „tonu“, nakon woka serviran nam je povrćem punjeni file dalmatinske orade koji je oduševio jednostavnošću okusa i magičnim mirisom svježe ribe. Predivno garnirani tanjur izgledao je kao iz snova, a blitva na dalmatinski način s baby špinatom i krumpirom posebno je oduševila svojim kremastom konstitucijom te je raznovrsnim okusima pružala odličan kontrapunkt jednostavnosti ribljeg filea.

Čitav ovaj ansambl odličnih okusa, zaokružilo je nešto što nismo do sada nikada imali prilike isprobati – hrskava, lagano zapečena palenta s gorgonzolom. Ovako pripremljena palenta bila je apsolutni hit, a konfitirane cherry rajčice predstavljale su „točku na i“ ovog nevjerojatnog slijeda.

Kada bismo morali u tri riječi opisati ovo jelo, rekli bismo maštovito, inspirativno i nadasve ukusno.

Šećer na kraju

Za desert nas je dočekala prava rapsodija slatkih okusa, točnije, upravo pripremljeni tiramisu. Posebno ukrašen i s detaljima kao što su svježi ribizli, strateški postavljena piškota i mirisna menta, osjećali smo dozu krivnje dok smo prvom žlicom „uništavali“ predivnu prezentaciju pred nama.

No sva krivnja je nestala čim smo osjetili svu raznovrsnost okusa i mirisa. Piškote su se naprosto topile u ustima, a bez teksta nas je ostavila izvrsna punoća okusa. Ovaj zadnji obrok, okrunili smo pjenušcem Freixenet koji savršeno nadopunjuje zanimljivu gastro priču koja nam je s pažnjom servirana.

 

Na odlasku smo se iskreno zahvalili našim srdačnim domaćinima na iznimnom gostoprimstvu i ugodnoj atmosferi koja nas je čitavo vrijeme okruživala. Kraj radnoga tjedna nismo mogli bolje provesti nego uz najfinije delicije u restoranu Gallus, restoran u koji ćemo se sigurno ponovno vratiti!

Ponudu restorana Gallus možete pronaći u SelectBox poklon paketima, a više o ponudi možete doznati OVDJE >>

 


SelectBox je naziv za poklon pakete koji omogućuju originalne doživljaje i nezaboravna iskustva. Cijeli program obuhvaća više od 2200 različitih doživljaja, dostupnih kroz 15 različitih paketa. Za lakši odabir vašeg poklona i cjelokupnu ponudu SelectBox , slobodno pogledajte www.selectbox.hr