Božić dolazi: Pripremite najslasniju blagdansku večeru

Svi koji vole kuhati i uživati ​​u dobroj hrani i piću, ulažu puno truda u odabir i pripremu svečane večere. Kako bismo vam olakšali pripreme ove godine, za vas smo pripremili božićni jelovnik prema receptu Uroša Štefelina iz Vile Podvin s dvije Michelinove zvjezdice.
Kuhinja chefa Uroša oživljava zaboravljena tradicionalna jela i pića, koristi sezonske sastojke iz domaćeg vrta i s okolnih farmi. Iako ćemo ove godine slaviti u malo užem krugu, neka i vaša večera bude za pamćenje.
Prepeličja prsa i pačja jetra na karameliziranoj jabuci
Crveni kupus s bobicama
Džem umak od maline
PREPELIČJA PRSA
Sastojci:
4 prepelice
Sol, papar

Priprema:
Uklanjamo prsa i noge prepelicama.
Čistimo sve kožice i kosti.
Lagano posolite, posujte bijelim paprom.
Prekrijte folijom. Kuhajte 2 sata na 54°C.

PAČJA JETRA NA KARAMELIZIANOJ JABUCI
Sastojci:
400 g pačjih jetra
2 jabuke
100 g šećera
0,5 dcl konjaka
2 dcl temeljca za juhu
100 g maslaca
maslinovo ulje

Priprema:
Pačja jetra narežite na komadiće od 50 g i zamrznite.
U prethodno zagrijanoj tavi na maslinovom ulju kratko popržite pačju jetru s obje strane. Dodajte konjak, a zatim temeljac. Kuhajte 3 minute.
Karamelizirajte maslac i šećer. Dodajte narezane jabuke i pržite s obje strane.

CRVENI KUPUS S BOBICAMA
Sastojci:
300 g crvenog kupusa
150 g bobica
sol, bijeli papar, šećer

Priprema:
Prženi narezani crveni kupus pržite dok ne omekša – posolite, popaprite, dodajte šećer.
Dodajte bobice, promiješajte i kuhajte oko 2 minute.

DŽEM UMAK OD MALINE
Sastojci:
1 l telećeg temeljca
300 g džema od malina
100 g malina
2 dcl crnog vina

Priprema:
Džem od malina i maline skuhajte u crnom vinu da vino ispari.
Dodajte teleći temeljac i kuhajte dok polovica tekućine ne prokuha.

DOBAR TEK!
Villu Podvin možete posjetiti u gurmanskim SelectBox poklon paketima. U ponudi birajte između paketa: Stol za dvojeGurmanski stol ili Ekstravagantna večera, u kojem dobivate ručak ili večeru od 3 ili 4 slijeda.