Bučin kolač

Jesen mnogi obožavaju zbog bogatstva boja koje u tom godišnjem dobu okružuju prirodu i sve oko nas. Gurmani je jesen isto tako draga, jer nudi izvrsnu paletu domaćih delicija poput gljiva, kestena, grožđa ili pak bundeve, o kojoj je ovaj put riječ.
buckin_kolac2

Bundevine koštice su odličan lijek za nervozne prste, dobro pripremljena pita od bundeve je “za polizati” iste te prste, pohane tikvice da ne spominjemo, krem juhica se topi u ustima a bućnica nas uvijek razveseli, pogotovo kada je po “bakinim receptima”. Ipak, kulinarska entuzijastica Mateja, na svom slovenskom blogu “Zgodbe na krožniku” (u prijevodu “Priče na tanjuru”), donosi nam svoj recept za Bundevin kolač, koji smo isprobali i toplo preporučujemo!
pumpkin pie
Sastav:
350g naribane buće
120g naribane hokaido buće
4 jaja
malo bazilike ili timjana
70 g naribanoga edamca
1dcl mlijeka
150g poluzrnatog brašna
5 g praška za pecivo
Sol
Papar

Priprema:
Pećnicu prethodno zagrijemo na 180 stupnjeva ( ventilacija). Naribamo buću, malo ju posolimo da ispusti vodu. Sa solju ne treba pretjerivati jer ju sir već sadrži u sebi. Izlupamo jaja, u njih dodamo mlijeko, nasjeckane bazilike ili timjana, naribani sir i malo papra. Dobro promješamo i postupno dodajemo brašno sa praškom za pecivo. Na samom kraju miksamo da se utisnu naribane buće i Hokkaido bundeve. Smjesu izlijte u vaš omiljeni pekač, samo ga prije temeljito podmažite. Pecite 45 min.

Dobar tek.

 

Odgovori